Świadczenie usług cateringowych dla szkoły podstawowej, gimnazjum i przedszkola w Mieścisku w 2015 roku
Adres strony internetowej, na której Zamawiający udostępnia Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia:
Mieścisko: Świadczenie usług cateringowych dla szkoły podstawowej, gimnazjum i przedszkola w Mieścisku w 2015 roku Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe. Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego. SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Mieścisko reprezentowana przez Wójta Gminy Mieścisko , pl. Powstańców Wielkopolskich 13, 62-290 Mieścisko, woj. wielkopolskie, tel. 061 427-80-01. I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa. SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych dla szkoły podstawowej, gimnazjum i przedszkola w Mieścisku w 2015 roku. II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi. II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usług cateringowych dla: - Szkoły Podstawowej im. Stefana Czarnieckiego w Mieścisku, - Gimnazjum im. Powstańców Wielkopolskich w Mieścisku, - Przedszkola Leśne Ludki w Mieścisku. W zakres usług będących przedmiotem zamówienia wchodzi: przygotowanie, dostarczenie i podanie posiłków. Łącznie w 2015 roku należy dostarczyć około: a) do Szkoły Podstawowej w Mieścisku obiadów 62 obiadów x 184 dni = 11 408 b) do Gimnazjum w Mieścisku 21 obiadów x 184 = 3 864 c) do Przedszkola Leśne Ludki w Mieścisku - śniadań 33 x 184 dni = 6 072 - obiadów 58 x 184 dni = 10 672 - podwieczorków 48 x 184 dni = 8 832 Zamawiający zastrzega, że liczba posiłków może ulec niewielkiej zmianie. Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia zawiera SIWZ. II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9. II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2. II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie. II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 05.01.2015. SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM III.1) WADIUM Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w kwocie 2.000,00 PLN Szczegółowe warunki wniesienia wadium zawiera SIWZ III.2) ZALICZKI III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW · III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku o Warunek zostanie spełniony jeżeli wykonawca dostarczy aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. · III.3.2) Wiedza i doświadczenie Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku o Warunek zostanie spełniony, jeżeli wykonawca udokumentuje, że wykonał w ciągu ostatnich 3 lat przynajmniej jedną usługę cateringową w zakresie objętym przedmiotem zamówienia dla szkół, przedszkoli lub innych instytucji prowadzących żywienie zbiorowe o wartości nie mniejszej niż 80.000 zł · III.3.3) Potencjał techniczny Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku o Warunek zostanie spełniony, jeżeli wykonawca udokumentuje, że dysponuje lub będzie dysponować osobami posiadającymi kwalifikacje do przygotowywania posiłków, pomieszczeniem dopuszczonym przez służby sanitarne do przygotowania posiłków oraz sprzętem samochodowym (w ilości przynajmniej 2 sztuk), umożliwiającym terminowy dowóz posiłków z miejsca przygotowania do miejsc odbioru, poprzez załączenie do oferty wykazu osób, pomieszczenia i sprzętu samochodowego przeznaczonego do realizacji zamówienia wg załącznika nr 5 do SIWZ · III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku o Warunek zostanie spełniony, jeżeli wykonawca udokumentuje, że dysponuje lub będzie dysponować osobami posiadającymi kwalifikacje do przygotowywania posiłków, pomieszczeniem dopuszczonym przez służby sanitarne do przygotowania posiłków · III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku o Warunek zostanie spełniony, jeżeli wykonawca przedstawi dokument bankowy potwierdzający zdolność kredytową lub posiadane środki w wysokości minimum 30.000 zł. oraz przedstawi opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć: Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca: III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć: III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada: III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że: III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej III.6) INNE DOKUMENTY Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5) Szczegółowy zakres wymaganych dokumentów przedstawiono w punkcie XI SIWZ SEKCJA IV: PROCEDURA IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia: IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://miescisko.bip.net.pl/?c=402 IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.12.2014 godzina 10:00, miejsce:
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Posiłki dla Przedszkola. · 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostarczenie do Przedszkola Leśne Ludki w Mieścisku - śniadań 33 x 184 dni = 6 072 - obiadów 58 x 184 dni = 10 672 - podwieczorków 48 x 184 dni = 8 832. · 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9. · 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia: CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Posiłki dla Szkoły Podstawowej i Gimnazjum. · 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostarczenie do Szkoły Podstawowej w Mieścisku obiadów 62 obiadów x 184 dni = 11 408 Dostarczenie do Gimnazjum w Mieścisku 21 obiadów x 184 = 3 864. · 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9. · 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
Numer ogłoszenia: 239897 - 2014; data zamieszczenia: 19.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: http://miescisko.bip.net.pl/?c=402 oraz w siedzibie Zamawiającego.
Załączniki (13) | Metadane | Drukuj | Historia zmian |
Załączniki
Metadane
Źródło informacji: | Jakub Strzelecki, Mariola Czelna, Mieczysław Bździak |
Data utworzenia: | (brak danych) |
Wprowadził do systemu: | Piotr Mnichowski |
Data wprowadzenia: | 2014-11-19 08:39:35 |
Opublikował: | Piotr Mnichowski |
Data publikacji: | 2014-11-19 10:51:19 |
Ostatnia zmiana: | 2014-11-19 10:51:37 |
Ilość wyświetleń: | 1159 |